Utskriftstips PDF

PDF-MÖNSTER
KÖPA OCH LADDA NER

Filerna skickas ut automatiskt av Etsy men kan nog variera beroende på betalsätt. Allt från några minuter till några timmar.
PDF-filerna laddar du ner från din sida på Etsy. Efter köp hamnar de på ”purchases”. Det är PDF-filer och jag rekommenderar en pdf-läsare där du kan ändra till ”verklig storlek” samt ”automatisk stående/liggande” på utskriftssidan.
Öppna alltid PDF-filen i en PDF-läsare och inte i explorer/webbläsaren. Använd till exempel Adobe Reader eller PDF X-change. Det är viktigt att mäta kontrollrutan så att den är exakt 30mm * 30mm annars kanske plagget inte blir som du tänkt dig.

Hitta lager i Acrobat Reader
Hitta lager i PDF X-CHANGE

KLIPPA UT
Det är pilar på mönstret och dessa lägger du med spetsarna mot varandra. Det finns även en översikt på mönstren så du kan se hur pappren ska ligga.

F: Ska man klippa bort allt utanför kant och pilar då? Får inte mitt nya mönster att passa ihop riktigt trots att kontrollrutan stämmer.

S: Ibland kan skrivaren förskjuta pappret någon/några millimeter åt sidorna och då blir det svårt att ställa exakt. Oftast blir det bra ändå. Du klipper bort en kant och tejpar papperna omlott. Var noga när du tejpar för om man tejpar lite snett på ett ark så kan det bli stort fel på slutet.

—–

F: Jag har bara skrivit ut min storlek men vissa linjer går utanför min storlek. Ska jag bry mig om dem?

S: Nej, de är långa för att de ska räcka över alla storlekar. Om du skriver ut alla storlekar ser det inte ”konstigt” ut.